Tufft Derby på Stafsinge IP

Derbyt i division 3 Sydvästra Götaland, herrar, mellan Stafsinge IF och Ullareds IK bjöd på tuffa närkamper och många målchanser. Men matchen på Stafsinge IP slutade med ett poäng vardera.

Ett serieledande Ullareds IK gästade under fredagen Stafsinge IF på Stafsinge IP inför storpublik i sensommarsolen. Redan från matchminut 1 var Stafsinge på hugget och det såg ut som att man bestämt sig för att kontrollera matchen genom bollinnehav. Men Ullareds IK stack upp och spelade in sig i matchen med deras blixtsnabba kontringar. Det första målet för dagen kom precis innan halvtid för Ullareds IK när ett fint inspel från höger hittade till David Wallnedal som satte bollen i nätmaskorna i matchminut 44. Det blev halvtidsreslutatet.
Andra halvlek hade knappt hunnit dra igång innan det var utjämnat. I minut 49 fick Stafsinge IF en frispark utanför straffområdet . Frisparken räddades men på returen höll sig Rodit Turay framme och dunkande in 1-1. Resterande utav andra halvlek bjöd på många chanser men inget utav lagen lyckades hitta nätet och med ett mål vardera skrevs reslutatet till 1-1.
Matchens lirare blev nr 16 i Ullareds IK, David Wallnedal, och nr 30 i Stafsinge IF, Mladen Galambos.